Ceva Gustos

Tort cifra

Ingrediente

Pt blat:

nichiduta.ro%20
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1/2 linguriță de bicarbonat
  • 3 linguri miere
  • pudra de vanilie
  • un praf de sare
  • Zeama de lamaie

Pt crema:

  • 500g mascarpone
  • 200g smantana 30% grasime
  • 3 linguri miere(puteti înlocui cu zahar pudra)
  • pudra de vanilie

Pt  decor eu am folosit macarons, zmeura si niște inimioare îmbrăcate în ciocolată.

Indicatii

  1. Amestecam ouăle cu mierea, untul care trebuie sa fie la temperatura camerei și cu pudra de vanilie
  2. Punem amestecul pe baie de aburi pana se topește untul
  3. Lăsăm să se răcească puțin și adăugăm bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie
  4. Turnam apoi jumatate din cantitatea de faina,sarea si omogenizam, apoi adăugăm și restul de faina si o sa obținem un aluat nelipicios, potrivit ca si consistenta.

  5. Îl lăsăm în frigider câteva ore sau peste noapte
  6. Impartim aluatul în 3 și întindem cate o foaie si decupam după un sablon
  7. Le coacem la 170 de grade pana încep să se rumenească pe margine
  8. Pt crema mixam smântână și mascarponele reci cu zaharul sau mierea( eu am folosit miere) si pudra de vanilie după gust.
  9. Cu ajutorul unui poș  ornam tortul, apoi așezăm fructele și celelalte decorațiuni.
  10. Îl lăsăm peste noapte în frigider și l servim a doua zi.

Am făcut acest tort cifra cu ocazia zilei de naștere a fiicei mele. A fost incantata și de aspect și de gust!  🙂

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5