Ceva Gustos

Tort spirala

Ingrediente

Pt blat:

nichiduta.ro%20
  • 5 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura carob( cacao)
  • 1 praf de sare

Pt crema:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână pt frisca
  • pudra de vanilie
  • 6 linguri zahar pudra

Pt  decor am folosit zmeura.

Indicatii

  1. Separam albușurile de galbenusuri
  2. Batem spuma albușurile cu praful de sare, apoi adăugăm treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa
  3. Incorporam cate un gălbenuș cu ajutorul unui tel
  4. Cernem deasupra faina si carobul, apoi adăugăm treptat uleiul
  5. Turnam compoziția într o tava tapetata cu hârtie de copt( am folosit tava mare de la cuptor)
  6. Coacem la 180 de grade 10-12 min.
  7. Lăsăm blatul la răcit și ne apucăm de crema
  8. Mixam smântână și mascarponele, împreună cu zahărul și pudra de vanilie pana devine o crema omogena
  9. Împărțim blatul în 4 fâșii egale, pe care așezăm uniform crema
  10. Rulam prima fâșie și o așezăm în centrul farfuriei, apoi și celelalte pe care le punem una în continuarea celeilalte, obținând o spirala
  11. Îmbrăcăm tortul în restul de crema si ornam cu zmeură .
  12. Dam tortul la rece pt câteva ore, apoi îl putem servi

Acest tort spirala ,are un aspect deosebit ,nu este greu de făcut și merită încercat!  🙂

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5