Ingrediente
Pt blat:
- 5 oua
- 60 g zahar
- 60 g faina
- 5 linguri ulei
- 1 lingura carob( cacao)
- 1 praf de sare
Pt crema:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smântână pt frisca
- pudra de vanilie
- 6 linguri zahar pudra
Pt decor am folosit zmeura.
Indicatii
- Separam albușurile de galbenusuri
- Batem spuma albușurile cu praful de sare, apoi adăugăm treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa
- Incorporam cate un gălbenuș cu ajutorul unui tel
- Cernem deasupra faina si carobul, apoi adăugăm treptat uleiul
- Turnam compoziția într o tava tapetata cu hârtie de copt( am folosit tava mare de la cuptor)
- Coacem la 180 de grade 10-12 min.
- Lăsăm blatul la răcit și ne apucăm de crema
- Mixam smântână și mascarponele, împreună cu zahărul și pudra de vanilie pana devine o crema omogena
- Împărțim blatul în 4 fâșii egale, pe care așezăm uniform crema
- Rulam prima fâșie și o așezăm în centrul farfuriei, apoi și celelalte pe care le punem una în continuarea celeilalte, obținând o spirala
- Îmbrăcăm tortul în restul de crema si ornam cu zmeură .
- Dam tortul la rece pt câteva ore, apoi îl putem servi
Acest tort spirala ,are un aspect deosebit ,nu este greu de făcut și merită încercat! :)[wpurp-searchable-recipe]Tort spirala – – – [/wpurp-searchable-recipe]