Ceva Gustos

Reteta pentru Baclava cu nuca

Reteta pentru Baclava cu nuca- un desert destul de dulce ce este de origine turceasca. Extrem de delicioase si suculente. Asadar dubleaza cantitatile pentru ca se vor manca cat ai spune baclava!

Ingrediente:

  • 2 pachete foi de placinta
  • 250 g unt
  • 500 g miez de nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 50 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 linguri miere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • fistic sau alune pentru decor

Mod de preparare:

  1. Mai intai preparam siropul, pentru ca acesta sa aiba suficient timp sa se raceasca complet. Se pune la fier apa cu zaharul pana se ingroasa,pentru aproximativ 20 minute. Se stoarce jumatate de lamaie peste siropul clocotit, se amesteca si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Cand acesta s-a mai racit putin se adauga mierea si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa la racit.
  2. Nucile se dau printr-o masina de tocat si se amesteca cu scortisoara, nucsoara si zaharul. Pregatiti cuptorul la 180 grade.
  3.  Se unge o tava cu unt si asezam  prima foaie pe care o ungem cu unt topit. Acoperim cu alta foaie pe care la fel o ungem cu unt. Procedam asa pana formam  un prim strat, cam de 10-15 foi.
  4. Compozitia cu nuca se imparte in 3 parti egale. Prima parte se intinde pe primul strat de foi. Peste ea formam al doilea strat de foi, asemenea primului, dar din mai putine foi(7-8). Intindem din nou un strat de nuca. Se continua cu al treilea strat de foi(tot 7-8)  si iarasi asezam nuca. Ultimul strat de foile ar trebui sa contina doar 5 foi, unse cu unt. Ungem  cu unt ultimul strat si bagam la rece, la frigider pentru o ora.
  5. Dupa ce a stat la rece, se scoate, se portioneaza in patratele mici, si se da la cuptor pentru 30 de minute, sau pana se rumeneste.
  6. Dupa ce s-au rumenit, se scoate tava si se stropeste cu tot siropul preparat in prima faza a retetei. Se da la frigider, de preferat peste noapte, pentru ca foile sa isi traga siropul si sa devin suculente. La final se presara fistic maruntit.

Reteta pentru Baclava cu nuca- secretul acestei retete consta in sirop. Cu cat stau mai mult la rece, cu atat vor deveni mai zemoase si mai siropoase. Va doresc retete reusite si pofta buna!

 [wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Baclava cu nuca – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5