Ceva Gustos

Reteta pentru Triunghiuri cu telemea

Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- patiserie la tine in bucatarie. Se fac extrem de rapid si dinfoarte putine ingrediente. Sunt savuroase si cu siguranta familia ta le vor “devora”pana sa apuce sa se raceasca.

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite cu drojdie
  • 250 ml apa
  • 1 ou
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • jumatate lingurita cu sare
  • telemea
  • 4 linguri ulei
  • 1  cana de lapte
  • susan, mac

Mod de preparare:

  1. Din faina, drojdie, unt, apa, sare, ulei si lapte se face un aluat, care se lasa la dospit 1 ora. Potii folosi si foietaj cumparat, daca ti-e mai comod.
  2. Taie aluatul in patratele de dimensiuni pe care le vrei, umple-le cu branza, impatureste-le, lipeste capetele cu o  furculita, unge triunghiurile cu oul batut si presară susan sau mac si da-le la cuptor 20 minute, pana se rumenesc.

 

Mod de preparare

Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.

Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.

Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- se poate folosi si alt tip de branza, cum ar fi branza dulce de vaci, amestecata cu putina esenta de rom si stafide. Va doresc retete reusite si pofta buna.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Triunghiuri cu telemea – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5