Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- patiserie la tine in bucatarie. Se fac extrem de rapid si dinfoarte putine ingrediente. Sunt savuroase si cu siguranta familia ta le vor “devora”pana sa apuce sa se raceasca.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 2 lingurite cu drojdie
- 250 ml apa
- 1 ou
- 100 grame unt la temperatura camerei
- jumatate lingurita cu sare
- telemea
- 4 linguri ulei
- 1 cana de lapte
- susan, mac
Mod de preparare:
- Din faina, drojdie, unt, apa, sare, ulei si lapte se face un aluat, care se lasa la dospit 1 ora. Potii folosi si foietaj cumparat, daca ti-e mai comod.
- Taie aluatul in patratele de dimensiuni pe care le vrei, umple-le cu branza, impatureste-le, lipeste capetele cu o furculita, unge triunghiurile cu oul batut si presară susan sau mac si da-le la cuptor 20 minute, pana se rumenesc.
Mod de preparare
Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.
Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.
Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- se poate folosi si alt tip de branza, cum ar fi branza dulce de vaci, amestecata cu putina esenta de rom si stafide. Va doresc retete reusite si pofta buna.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Triunghiuri cu telemea – – – [/wpurp-searchable-recipe]