Ceva Gustos

Reteta pentru Triunghiuri cu telemea

Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- patiserie la tine in bucatarie. Se fac extrem de rapid si dinfoarte putine ingrediente. Sunt savuroase si cu siguranta familia ta le vor „devora”pana sa apuce sa se raceasca.

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite cu drojdie
  • 250 ml apa
  • 1 ou
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • jumatate lingurita cu sare
  • telemea
  • 4 linguri ulei
  • 1  cana de lapte
  • susan, mac

Mod de preparare:

  1. Din faina, drojdie, unt, apa, sare, ulei si lapte se face un aluat, care se lasa la dospit 1 ora. Potii folosi si foietaj cumparat, daca ti-e mai comod.
  2. Taie aluatul in patratele de dimensiuni pe care le vrei, umple-le cu branza, impatureste-le, lipeste capetele cu o  furculita, unge triunghiurile cu oul batut si presară susan sau mac si da-le la cuptor 20 minute, pana se rumenesc.

 

Mod de preparare

Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.

Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.

Reteta pentru Tringhiuri cu telemea- se poate folosi si alt tip de branza, cum ar fi branza dulce de vaci, amestecata cu putina esenta de rom si stafide. Va doresc retete reusite si pofta buna.

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5